Sladoled torta

Posted on June 14, 2010. Filed under: Recepti |

Potrebno je:

20 jaja
1 kg šećera
2 kasike sirćeta

Za fil:
1 l mleka
2 pudinga od vanile
2 pudinga od čokolade
3 margarina
100 g šećera u prahu
šlag

Priprema:

Odvojiti žumance od belanceta (staviti u odvojenu posudu). Umutiti penasto belanca i šećer, dodati 2 kašike sirćeta. Pleh obložiti alminijumskom folijom i zatim sipati predhodno pripremljenu smesu. Ostaviti da se suši 2h na 150°C.

Fil:
Napraviti pudnig (po upustvu na kesice) od vanile i od čokolade i ostaviti da se ohladi. Umutiti 20 žumanaca i zatim dodati  margarin sa šećerom u prahu. Ovu smesu podeliti na dva dela, jedan staviti u puding od čokolade, drugi deo u puding od vanile. Filovati tortu. Prvo kora, pa crni fil, zatim žuti fil, i na kraju napraviti glazuru šlag penom.

About these ads

Make a Comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Liked it here?
Why not try sites on the blogroll...

Follow

Get every new post delivered to your Inbox.

%d bloggers like this: